Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Gentofte Radikale Venstre

Publiceret

Radikale Venstre 31. august
2014

Kristine Kryger - Spidskandidat ved kommunal valget

Når kommunalvalget 2017 bliver skudt i gang og lygtepælene fyldes med kandidater, vil Marie-Louise Andreassen fra Radikale Venstre ikke længere være at finde deroppe.

Efter fire perioder som kommunalbestyrelsesmedlem i Gentofte Kommune har Marie-Louise Andreassen valgt ikke at genopstille.

"Efter snart 16 år i Kommunalbestyrelsen, er det tid for mig at prøve kræfter med andre områder af det politiske liv og lade nye folk komme til," udtaler hun i en pressemeddelelse.

På Det Radikale Venstres generalforsamling blev Kristine Kryger enstemmigt valgt som ny spidskandidat. 

Kristine Kryger, der er selvstændig konsulent og bor med sin mand og to børn på 6 og 12 år i Gentofte Kommune, har allerede siden januar 2014 snuset til Kommunalbestyrelsen som 1. suppleant for Marie-Louise Andreassen.

Hvorfor har du valgt at stille op som spidskandidat?

"Jeg har stor interesse i at udvikle Gentofte Kommune fremadrettet. Især borgerinddragelsen, som der er kommet i gang, vil jeg gerne bidrage til. Her vil jeg gerne være med til at finde nye formater. Særligt de unges muligheder. Her skal kommunen blive god til at forberede de unge til fremtiden," siger Kristine Kryger.

Det gode børne- og ungdomsliv er én af spidskandidatens mærkesager.

"Jeg vil sørge for, at vi har institutioner, som understøtter børnenes udvikling. Vi er en speciel kommune med mange private skoler, men det er vigtigt, at vi holder kvaliteten på vores kommunale skoler," siger hun. 

Bæredygtig udvikling er også en mærkesag for Kristine Kryger, hvor hun sammen med sin medlemsforening har inviteret flere oplægsholdere ud for at give inspiration til, hvordan man kan løfte den grønne omstilling i Gentofte.

Flere kontormiljøer

Som iværksætter og forælder drømmer Kristine Kryger om at skabe flere spændende kontormiljøer i Gentofte Kommune.

"Vi er mange, som pendler til København, der faktisk ikke gider at sidde på motorvejen eller haste hjem til børnehaven. Jeg vil gerne beholde det daglige liv inde for bygrænsen og gøre det mere attraktivt for iværksættere at slå sig ned her og skabe flere arbejdspladser i kommunen. Både København og Lyngby har været gode til at tiltrække og opdyrke iværksættere til at slå sig ned. Hvad kan Gentofte gøre for at få den samme dynamik? Det vil jeg gerne finde ud af," siger hun.

Er der nogle områder, hvor du vil markere dig anderledes end Marie-Louise Andreassen?

"Marie-Louise og jeg er ikke politisk uenige, men jeg har bare nogle andre mærkesager. Der er mange, som har siddet i Kommunalbestyrelsen i flere valgperioder, så jeg kommer med nogle nye friske øjne og idéer og ser tingene på en anden måde," siger hun.

Der var de uenige

 

I forhold til, hvorvidt au pairs og expats skulle tælle med i Gentofte Kommunes flygtningekvote - en omstændighed, der frem til december 2015 betød, at Gentofte Kommune modtog færre flygtninge - er de to partifæller uenige.

Hvor Marie-Louise Andreassen mente, at de godt måtte tælle med, kritiserede Kristine Kryger sammen med sin partifælle, MF Sofie Carsten Nielsen det i et læserbrev i Villabyerne.

"Der var en manglende logik i, at au pairs og ressourcestærke udlændinge skulle tælle med. Selv er jeg gift med en ressourcestærk udlænding, som så skulle tælles med, og det kan jeg slet ikke se meningen med. Når det er sagt, gør det ikke udfordringen med at placere flygtninge i Gentofte Kommune mindre. Det er bare to forskellige ting," siger hun.

AF KATHRINE ALBRECHTSEN

Artiklen blev bragt i Villabyerne d. 9. fenruar 2017